Minimum rada u Geodetskom zavodu

Direktor Geodetskog zavoda Nenad Tesla kaže da se u gotovo svim službama za katastar poštuje minimum procesa rada, iako su zaposleni u štrajku.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

13:46

Default images

"U narednih nekoliko dana očekujemo pozitivne vesti po pitanju rešavanja broja zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, a građane Srbije molim za razumevanje zbog trenutne situacije", rekao je Tesla.

Zaposleni u Geodetskom zavodu stupili su u štrajk četvrtog januara zbog odluke Vlade Srbije da toj instituciji smanji broj zaposlenih za 530. Zaposleni koji su u štrajku oglasili su se i saopštenjem u kome navode da je minimum procesa rada utvrđen mimo zakona.

Direktor RGZ, međutim, kaže da odluka o utvrđivanju minimuma procesa rada, koja je juče stupila na snagu, nije vrsta pritiska na zaposlene, već poštovanje zakonske obaveze, sa ciljem da se građanima Srbije izađe u susret po pitanju njihovih potreba.

Rukovodstvo zavoda saopštilo je i da se u gotovo svim službama za katastar nepokretnosti u Republici Srbiji poštuje minimum procesa rada, što je i zakonska obaveza zaposlenih u RGZ-u. Takođe, mnoge službe za katastar nepokretnosti nisu ni stupale u štrajk i u njima su građani sve vreme mogli da dobiju sva potrebna dokumenta.

Štrajkački odbor Geodetskog zavoda saopštio je juče da se štrajk nastavlja i da će danas biti doneta odluka o eventualnoj radikalizaciji protesta.

U saopštenju Odbora navodi se da je direktor Nenad Tesla doneo odliku o utvrđivanju minimuma procesa rada sa velikim zakašnjenjem, jer je prema zakonu to trebalo da uradi pet dana pre početka štrajka, koji traje već sedam dana.

U Geodetskom zavodu zaposleno je 2.475 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: