B92: Dokumentrac o događanju naroda

TV B92 večeras i naredna dva utorka od 21 čas emituje trodelnu dokumentarnu seriju "Kako se dogodio narod" autora Bojane Lekić, Slaviše Lekića i Zorana Pavića.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

11:36

Default images

Dokumentarac se bavi svim dešavanjima od 1987. godine i Miloševićevog dolaska na vlast. U dokumentarcu učestvuju brojni akteri događaja poput Momira Bulatovića, Borisava Jovića, Slobodana Kovačevića, Kaćuše Jašari, Azema Vlasija.

Novinar Zoran Pavić, jedan od autora, objašnjava da se film bavi pobunom radnika kojima je MIlošević manipulisao i koji su želeli da sruše birokratiju, kosovskim problemom, medijima.

O ovim značajnim događajima u srpskoj istoriji, ratovima i strahotama kroz koje je narod prolazio, svedoče sami akteri poput Kaćuše Jašari, Momira Bulatovića, Vladimira Kekovića, Danila Burzana, Borisava Jovića, Boška Krunića i drugih.

"Mnogo toga je rečeno što do sada nije. Vlasi je rekao nekoliko ekskluziva. Neka to ostane tajna za večeras ili naredni nastavak, kao i Boško Krunić, kao i Momir Bulatović, koji opisuje svoj ulazak u priču toliko slučajnim, da je bio u kolima sa detetom, pa su ga nervirali što ometaju saobraćaj", rekao je Pavić.

Osim dokumentarca, autori su štampali i knjigu u kojoj se nalaze integralne izjave svih aktera, kao i najzanimljiviji govori Slobodana Miloševića. Zoran Pavić kaže da će sve to biti zanimljivo štivo za savremenike, ali i za generacije koje ništa ne znaju o delu istorije s kraja osamdesetih i tokom devedesetih. Prvi od tri dela dokumentarca biće emitovan večeras u 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: