Al Kaida preti ubistvom taoca

Severnoafrički ogranak Al Kaide zapretio je da će ubiti francuskog taoca ako zatočeni članovi te organizacije u zatvoru u Maliju, ne budu oslobođeni za 20 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2010.

11:39

Default images

Ta grupa je poručila da će za 20 dana, računajući od nedelje, "obe vlade biti u potpunosti odgovorne za život francuskog taoca", preneo je Rojters.

Mudžahedini su odlučili da obaveste vlade Francuske i Malija o svom jedinom uslovu od čijeg ispunjenja zavisi oslobađanje francuskog taoca Pjera Kamaa, a to je puštanje na slobodu sve četvorice naših članova koji su pre nekoliko meseci uhapšeni u Maliju", navela je Al Kaida u islamskom Magrebu na jednom islamističkom veb-sajtu.

Kama je otet 25. novembra u Maliju, a Al Kaida je preuzela odgovornost za njegovu otmicu, kao i još troje Španaca.

Al Kaida je u islamskom Magrebu u maju pogubila Britanca Edvina Dajera, otetog u januaru prošle godine na granici Malija i Nigera.

"Pozivamo francusku javnost i porodicu otetog da izvrše pritisak na francusku vladu i da je spreče da počini glupost poput one kakvu je počinio (britanski premijer) Gordon Braun prema državljaninu Velike Britanije", dodala je grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: