Štrajk upozorenja u TENT- u

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu počeo štrajk upozorenja, jer sa ministrom Škundrićem nije postignut dogovor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2010.

00:20

Default images

Predsednik Štrajkačkog odbora TENT- a, Milovan Despotović je, posle sastanka sa ministrom energetike Petrom Škundrićem i direktorom Elektroprivrede Srbije Dragomirom Markovićem, izjavio da će u 14 sati u TENT-u biti zaustavljena isporuku uglja termoelektrani u trajanju od 2,5 sata i da će štrajk i biti nastavljen i sutra posle 12 sati, sve dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Despotović je istakao da su Škundrić i Marković izrazili spremnost da izađu u susret zaposlenim u TENT-u i da će narednih dana biti rađeno na pronalaženju odgovarajućeg modela kako bi taj problem bio rešen.

Despotović navodi da će nakon štrajka upozorenja dati određeno vreme Vladi Srbije da odgovori na zahteve.

“Ako ne odgovore, mi ćemo od 12. verovatno ući u radikalnije oblike štrajka”, kazao je on.

Despotović je objasnio da se zahtevi odnose na topli obrok, regres, povećanje cene rada, radna odela i poštovanje zakona o radu i njegovih odredbi o smenskom radu.

“Što se tiče građana i privrede, nema potrebe da strahuju. Električne energije će biti dovoljno za uredno snabdevanje”, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora. “Mi smo u zakonskom štrajku, 90 posto kapaciteta Obrenovca će raditi”, kaže on.

Direktor: Volja za dogovor

Generalni direktor TENT-a Petar Knežević nada se da će dogovor sa sindikatima biti postignut u najkraćem roku.

"Razgovorima se pristupilo vrlo ozbiljno. Razmotrili smo sve zahteve sindikata TENT i zaista postoji dobra volja da se svi problemi prevaziđu. Nadam se da ćemo u budućim pregovorima do toga doći", rekao je Knežević za TV MAG iz Obranovca.

U ovom tenutku ne mogu da kažem da su svi zahtevi zadovoljeni, rekao je Knežević, ali mislim da smo na dobrom putu da prevaziđemo probleme.

Problem sagledavamo vrlo ozbiljno i pokušavamo da ga na najbolji mogući način rešimo. Nadam se da ćemo taj dogovor postići u najkraćem mogućem roku, rekao je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: