Operater telefonije poznat u utorak

Ministarka Jasna Matić očekuje dve ponude za licencu drugog operatera fiksne telefonije, do utorka, 12. januara, kada ističe tender.

Izvor: B92

Subota, 09.01.2010.

10:32

Default images

"Ako do roka stigne više od jedne ponude, ući će se u drugi krug, što podrazumeva aukcijski deo procesa, koji treba da se održi za sedam dana, odnosno 19. januara", istakla je ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo, Jasna Matić.

Uprkos spekulacijama u javnosti da će tender propasti, jer prethodno nije utvrđena cena zakupa mrežne infrastrukture koju poseduje jedino "Telekom", ministarka Matić smatra da će proces dodeljivanja licence za drugog operatora fiksne telefonije biti uspešno okončan i da će već za 10 dana biti poznat drugi operater.

"Budući da 'Telekom' jedini ima infrastrukturu, a dosad nije napravio standardnu ponudu, Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) koja je nadležno regulatorno telo, napraviće obračun cena koje mogu biti primenjene", ukazala je Matićeva.

"Važno je da konačno dobijemo drugog operatera fiksne telefonije, da u jednoj tržišnoj utakmici i pritisku koji konkurencija uvek sa sobom nosi, dođemo do investicija i da se podigne kvalitet usluga", naglasila je ona.

"Neophodno je da svi građani koji žele da imaju fiksnu liniju, mogu da je dobiju, a posebno je za državu bitan uticaj konkurencije kako bi se povećala mogućnost širokopojasnog pristupa Internetu, ADSL-u, ali i drugim tehnologijama", dodala je Matić.

Nakon dobijanja licence, nova kompanija za fiksnu telefoniju trebalo bi da počne sa izgradnjom svoje telekomunikacione mreže što bi znatno odložilo pružanje usluga građanima, tako da se planira zakup postojeće "Telekomove" infrastruktre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: