Poplave u okolini Šapca

Reka Sava izlila se kod Šapca i poplavila oko 550 hektara poljoprivrednog zemljišta u selima Mišar, Provo i Mrđenovac, kažu u Centru za obaveštavanje tog grada.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

16:20

Default images

Na teritoriji grada proglašene su vanredne mere odbrane od poplava jer je reka dostigla nivo od 511 centimetara, što je za devet centimetara više od jučerašnjeg nivoa. U Centru za obaveštavanje su naveli da sam grad Šabac nije u opasnosti od izlivanja Save i da bi do toga došlo pri nivou reke od sedam metara.

Zbog pojave podzemnih voda, u selu Gornja Vranjska od juče se stanovništvo pijaćom vodom snabdeva iz cisterni.

U Odeljenju za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga rekli su da se i reka Drina izlila u nebranjenom delu toka i poplavila vikend naselja i njive u selima Crna Bara i Badovinci.

U tom odeljenju rekli su da se Drina izlila i kod graničnog prelaza sa BiH "Pavlović most", ali da se saobraćaj odvija neometano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: