Beskućnici žrtve nevremena

Devet beskućnika se smrzlo u Nemačkoj, a loši vremenski uslovi i niske temperature na severu Evrope ometaju drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.01.2010.

19:53

Default images

U mnogim delovima Nemačke zabeležena je temperatura niža od minus 10 stepeni, a devet beskućnika, starosti između 42 i 62 godina, umrli su usled smrzavanja, preneo je Bi-Bi-Si.

U Poljskoj je zima do sada odnela 122 života, a žrtve su većinom bile beskućnici.

U nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija vozovi su uglavnom otkazani ili odloženi, nakon što su dva voza ispala iz šina.

Veliki sneg izazvao je saobraćajne gužve oko Amsterdama i Harlema, a mnogi letovi u Velikoj Britniji, Francuskoj, Isrkoj i Holandiji su odloženi.

Aerodrom u Dablinu je otvoren, ali je saobraćaj na irskom aerodromu "Knok" obustavljen.

U Hemavanu na severu Švedske tokom noći je zabeleženo minus 40,8 stepeni, a u centralnom delu zemlje bilo je između minus 30 i minus 40 stepeni, najniže izmerene temperature od sredine osamdesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: