Podrška zahtevu za članstvo u EU

Amerika će podržati zahtev Srbije za članstvo u EU, izjavila je otpravnica poslova ambasade SAD Dženifer Braš uz očekivanje da će se nastaviti saradnja s Hagom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.01.2010.

12:11

Default images

Otpravnica poslova američke ambasade u Beogradu Dženifer Braš izjavila je da su za Sjedinjene Američke Države, kada je reč o Balkanu, prioriteti regionalna saradnja i stabilnost u regionu, u čemu Srbija, navela je, ima odlučujuću ulogu.

Brašova je rekla da je Vašington bio "pomalo iznenađen tajmingom podnošenja zahteva za dobijanje statusa kandidata" za članstvo u Evropskoj uniji, budući da su se razmatrale i druge mogućnosti.

"Ali, sada kada je to učinjeno, nameravamo da tu kandidaturu podržimo koliko god možemo kao zemlja koja nije članica unije", rekla je Brašova.

Sjedinjene Države, navela je, takođe očekuju da će Srbija nastaviti da sarađuje sa Haškim tribunalom, što je neophodan preduslov za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: