Preduzeće za kupovinu Luke "Bar"

Vlada osniva firmu "BB Cargo", koja će učestvovati na tenederu za prodaju 54,05 odsto akcija kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti" u Luci "Bar".

Izvor: Beta

Sreda, 06.01.2010.

15:13

Default images

Ukupan osnovni kapital preduzeća je 62.000 evra, a osnivač namerava da kapital poveća kupovinom akcija preduzeća „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ u Baru i „Montekargo“ u Podgorici, na tenderima Vlada Crne Gore.

U Vladinoj odluci je navedeno da je osnivač Društva, Republika Srbija, sa ukupnim kapitalom od 62.000 evra, a osnovano je radi obavljanja poslova prevoza u železničkom saobraćaju, sa sedištem u Beogradu, u Nemanjinoj 22-26.

Prema Odluci, koju je Vlada donela krajem 2009. godine, Skupština Društva može doneti odluku da poveća ili smanji osnovni kapital, a radi povećanja osnovnog kapitala, Društvo može da kupi akcije preduzeća AD "Kontejnerski terminal i generalni tereti " u Baru i "Montekargo" AD u Podgorici, na osnovu tendera koji je raspisala Vlada Crne Gore.

„Vlada će raspisati javni poziv za sve one koji žele da izvrše dokapitalizaciju tog preduzeća, a država će u firmi biti manjinski vlasnik koji ima funkciju da pomogne, a ne da vodi proces, jer će na njega uticati tržište“, objasnio je Cvetković.

Predsednik Vlade Srbije rekao je da će svako moći da se prijavi za dokapitalizaciju, tog već osnovanog Društva, očekujući da će najveći ulagači biti oni koji imaju najveći interes za razvoj Luke Bar i korišćenje pravca prema južnom Jadranu.

Tender za prodaju 54,05 odsto akcija barske kompanije „Kontejnerski terminal i generalni tereti“, jednog od tri preduzeća na koje je podeljeno poslovanje Luke "Bar", i dodelu koncesije na 30 godina, objavljen je 21. oktobra 2009. i biće otvoren do 1. februara 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: