Moguć raspust i u februaru

Moguće je da u februaru zatvorimo škole na nekoliko dana, ako epidemiolozi zaključe da je za zdravlje dece bolje da budu na raspustu, kaže ministar prosvete.

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2010.

00:54

Default images

"Ostaje nam da vidimo kako će ići vakcinacija đaka, a čeka nas i još jedan talas gripa u februaru. Učenici su, zbog epidemije gripa, izgubili osam nastavnih dana. Časove će nadoknaditi radnim subotama ili produžetkom školske godine u junu", rekao je ministar prosvete Žarko Obradović.

"U većini škola nastavnici nisu zaključili ocene, a to nisu ni morali da urade, jer se prvo polugodište završava tek 22. januara u Srbiji, odnosno 15. januara u Vojvodini", objasnio je Obradović.

On je izjavio, pred početak nastave u osnovnim i srednim školama, da je raniji početak raspusta dao dobre rezultate, jer se broj školaraca obolelih od novog gripa nije znatnije povećao.

"Trenutno nema razloga da se produži raspust, tako da će nastava početi u ponedeljak, kako smo i planirali", rekao je Obradović za "Novosti".

On je, kako je naveo, razgovarao sa epidemiolozima koji su rekli da je ovaj prekid nastave urodio plodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: