SAD: Nove mere protiv terorizma

Predsednik SAD Barak Obama objaviće niz promena u politici borbe protiv terorizma, posle pokušaja napada na američki putnički avion 25. decembra.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

23:20

Default images

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama objaviće posle sastanka sa članovima tima za nacionalnu bezbednost, niz promena u politici borbe protiv erorizma i nove mere koje obuhvataju i izmenu načina na koji se imena pojedinaca upisuju u spisak terorista, prenosi Glas Amerike.

Američki funkcioneri kažu da će predsednik ćpredsednik saslušati izveštaj direktora Federalnog istražnog biroa Roberta Malera, o rezultatima istrage o pokušaju napada na avion, dok će sa Sekretarom za pravosuđe, Erikom Holderom, razgovarati o sudskom postupku protiv mladog Nigerijca osumnjičenog za taj napad.

Obama će takođe primiti izveštaj sekretarke za nacionalnu bezbednost, Dženet Napolitano, o procedurama za otkrivanje terorista, navodi Glas Amerike i dodaje da će sa Obamom razgovarati i državna sekretarka Hilari Klinton, sekretar za odbranu Robert Gejts i direktor Centralne obaveštajne agencije, Lion Paneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: