Kuzmanović: RS ima perspektivu

Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je da RS ima perspektivu, pošto je zasnovana na volji naroda, međunarodnom pravu i Dejtonskom sporazumu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

17:49

Default images

"RS će se razvijati i opstaće kao trajni deo BiH", rekao je Kuzmanović nakon prijema organizovanog povodom Dana RS - 9. januara, za predstavnike privrede, boračkih udruženja i medijskih kuća.

Kuzmanović je rekao da RS stalno napreduje, iako je prošla i prolazi kroz izuzetno teške faze osporavanja. Govoreći o ekonomskom preporodu RS, Kuzmanović se osvrnuo na popis stanovništva, istakavši da je to važno i ekonomsko i političko pitanje i potrebno je da se ono izvrši u predviđenom roku.

"Postoji otpor nekih političkih krugova iz Federacije BiH da se u popisnu listu ne stavljaju pitanja koja se odnose na nacionalnost, jezik, veru i ostalo. Smatram da je pravo svakog građanina da to uradi i da to treba da se stavi, jer inače ćemo biti opet nešto posebno, a to ne smemo više sebi dozvoliti", naglasio je Kuzmanović.

On je dodao da RS prolazi kroz razna iskušenja, ali je izrazio uverenje da će uspešno prebroditi sve probleme i ostati stabilniji deo BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: