Novi aparati za monitoring

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti KCS, do 11. januara, u okviru obnavljanja odeljenja za intenzivnu negu, biće postavljeni novi aparati za monitoring.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

17:12

Default images

Za to vreme, hitni pacijenti biće zbrinjavani na Klinici za kardiohirurgiju VMA. Pacijenti kojima hitno bude potrebna operacija srca do 11. januara, biće operisani na Klinici za kardiohirurgiju VMA. Svi hitni slučajevi primaju se u VMA tokom 24 sata, a postoji nekoliko stanja koja zahtevaju hitnu operaciju srca.

Na prvom mestu to su povrede srca koje mogu dovesti do smrti.

Na klinici za kardiohirurgiju VMA radi jedna operaciona sala, a druga se aktivira prema potrebi. Godišnje se uradi oko 350 operacija.

VMA je jedina ustanova koja zbrinjava vojne osiguranike i lista čekanja je do tri meseca za one kojima nije potrebna hitna operacija. Za civilne pacijente lista čekanja je do šest meseci.

Kardiohirurgija u Srbiji prati svetske trendove. Izvode se sve vrste hirurških intervencija izuzev transplantacije srca. A na VMA izvode se i najnoviji zahvati sa implantacijom matičnih ćelija u srčani mišić, posle doživljenog infarkta miokarda.

A i na Institutu za kardiovaksularne bolesti "Dedinje", zbog redovnog servisiranja opreme, do 15. januara obavljaće se samo hitne operacije i intervencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: