Mesić čestitao Božić vernicima SPC

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić čestitao je Božić mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu i svim hrišćanskim vernicima koji slave Božić 7. januara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

14:25

Default images

"Božićnim pozdravom Hristos se rodi! upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama, svim episkopima, sveštenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, uz želju za svako dobro u Novoj, 2010-oj godini", poručio je Mesić u čestitki.

"Uveren sam da ćemo u ovoj godini postići napredak u opštem društvenom razvoju, poštovanju verskih sloboda hrvatskih građana, kao i u dijalogu i saradnji između državnih vlasti i Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj", navodi se u čestitki.

I premijerka Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je Božić mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije Jovanu i svim pravoslavnim vernicima. "Ohrabreni božićnim porukama mira, zajedništva i poštovanja, nastavljamo da gradimo društvo temeljeno na moralnim i etičkim načelima kojem je u prvom planu briga za dobrobit i dostojanstvo čoveka, pojedinca i njegove porodice", navela je Kosorova u čestitki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: