Lista projekata NIP-a

Lista projekata koje će finansirati Nacionalni investicioni plan sa 15,5 milijardi dinara, biće predata Vladi krajem januara, rekla je Verica Kalanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

14:12

Default images

Ministarka za NIP Verica Kalanović je izjavila da će insistirati na poštovanju procedure i utvrđene dinamike radi veće efikasnosti realizacije projekata u 2010. godini. "Prijavljeno je 1.946 projekata, a biće podržani oni koji su tehnički spremni za realizaciju, koji su odraz potreba građana i koji stvaraju uslove za ekonomski razvoj", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, za nastavak izgradnje Koridora 10 NIP će uložiti pet milijardi dinara, od čega, za severni krak četiri milijarde i za tunel Straževica u Beogradu milijardu dinara. Za početak izgradnje autoputa Brograd-južni Jadran biće izdvojene dve milijarde dinara.

Ove godine će biti nastavljena izgradnja magistralnog puta Kragujevac-Batočina."Taj projekat predstavlja 'veliku kapiju' za Kragujevac i Šumadiju, kao i za šire okruženje koje će ovim putem biti povezano sa Evropom i stvoriti uslove za razvoj automobilskog centra", rekla je Kalanovićeva.

Ministarstvo će u 2010. godini nastaviti sa obukom zaposlenih u najnerazvijenijim opštinama radi podizanja kapaciteta za upravljanje projektima.

Sredstvima iz projektnih zajmova finansiraće se izgradnja mosta Zemun-Borča. Sa turskom "Eksim bankom" planirana je rekonstrukcija puteva Novi Pazar-Tutin i Novi Pazar-Sjenica, a 75 miliona evra projektnog zajma od Evropske investicione banke biće za infrastrukturu u gradovima.

Kalanovićeva je dodala da Ministarstvo za NIP želi da se maksimalno iskoriste raspoloživa predviđena sredstva i građevinska sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: