Štrajk u Geodetskom zavodu

Zaposleni u Geodetskom zavodu stupili su u štrajk zbog odluke vlade o otpuštanju 595 radnika na neodređeno vreme u toj ustanovi.

Izvor: B92

Nedelja, 03.01.2010.

17:57

Default images

Predsednica Sindikata jedinstvene organizacije RGZ-a Mirjana Jovanović rekla je da je odziv na štrajk zadovoljavajući odnosno da skoro sve službe tog zavoda danas ne rade. "Tražimo preispitivanje nezakonite odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u zavodu i izradu pravilnika o sistematizaciji radnih mesta po predlogu jedinstvene organizacije sindikata", kazala je ona.

Ona je navela da u Geodetskom zavodu ima 2.475 zaposlenih i da se eventualno može razgovarati o smanjenju od 7,2 odsto, ali nikako da se otpusti 595 ljudi.

"Povećan nam je obim posla i sa trenutnim brojem zaposlenih ne stižemo da odradimo sve. Štrajkovaćemo dok nam se ne ispune svi zahtevi, mesec, dva meseca..", navela je Jovanovićeva.

Ona je rekla da je dopis sa zahtevima štrajkača prošle nedelje poslat predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i svim ministrima.

Ona je podsetila da građani u katastru Geodetskog zavoda dobijaju podatke neophodne za dečji dodatak i kompletne urbanističke podatke.

Štrajk podrške u Jagodini

Zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Jagodini stupili su u štrajk, podržavajući kolege iz Republičkog geodetskog zavoda, koji štrajkuju zbog najave Vlade da otpusti 595 zaposlenih u ovoj instituciji.

U Jagodini i ispostvama u Svilajncu i Rekovcu zaposleno je 25 radnika, a višak je šest, izjavio je rukovodilac Službe Gradimir Sabljić.

On je dodao da je u ovoj Službi u Jagodini i njenim ispostavama u potpunosti obustavljen rad i da se ne poštuje ni zakonski minimum.

Sabljić je napomenuo da je sada izvesno da će štrajk trajati i sutra i prekosutra, kada su zakazani razgovori Štrajkačkog odbora Republičkog geodetskog zavoda sa prestavnicima Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i ministrom Oliverom Dulićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: