Različita cena priključka struje

Prema cenovniku EPS-a priključak trofazne struje za domaćinstva košta oko 100 hiljada dinara. Na području Kragujevca cena dostiže iznos od čak 135 hiljada.

Izvor: B92

Nedelja, 03.01.2010.

12:32

Default images

U međuvremenu je cena snižena, ali su našoj redakciji nastavili da se javljaju građani sa pritužbama zbog velike razlike u ceni i uslovima priključenja trofazne struje u različitim gradovima. U Elektrodistribucijama pak, tvrde da primenjuju zvanični cenovnik i pravilnik koji važi na nivou cele Srbije.

Iako je u celoj Srbiji na snazi jedinstveni cenovnik za priključenje trofazne struje domaćinstvima, građani tvrde da se ne primenjuje u svim gradovima.

U to smo se uverili i na sajtu Elektrodistriubucije Beograd čiji cenovnik je stupio na snagu pre tri meseca, a u Kragujevcu se primenjuje još od marta.

Građani koji su nam su se javljali tvrde da cene variraju od grada do grada, kao i uslovi za uvođenje struje.

Gospođi Topalović je letos u Kragujevcu rečeno da trofazni priključak košta 130 hiljada dinara, dok je u drugim gradovima cena bila znatno niža.

Ova gospođa tvrdi kako joj je rečeno da potrošači u Gornjem Milanovcu sami obezbeđuju razvodno merno sanduče, strujomer I priključni kabal.

Isto to, i pre par dana našem novinaru koji se predstavio kao potencijalni korisnik, potvrdila je službenica Elektrodistribucije u Milanovcu naglasivši da su ukupni troškovi priključenja struje oko 30 hiljada dinara.

Ali kada smo se kasnije predstavili kao novinari dobili smo drugacciji odgovor. Šef tehničke službe rekao nam je da se poštuje cenovnik na nivou kompanije. Isto to rečeno nam je i u Kragujevcu.

Kragujevčanin Života Milošević, koji je pre dve godine skupo platio priključak tvrdi da mu strujomer cele godine nije očitan, a da na računima uredno stoje brojke o potrošnji.

Pritom je, tvrdi, morao da plati I PDV na merni uređan koji je vlasništvo EPS Centra Kragujevac.

Građani koji su nam se obraćali, smatraju da se ovakav odnos elektrodistibucija prema potrošačima može pripisati samo monopolističkom položaju na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: