Oteti francuski novinari su živi

Dvojica otetih francuskih novinara i njihova trojica pomoćnika iz Avganistana živi su, rekao je izvršni direktor TV Frans troa Pol Naon, za koju rade novinari.

Izvor: B92

Petak, 01.01.2010.

15:25

Default images

Naon je za radio Franc info izjavio da je vest da su oteti novinari u Avganistanu i dalje živi "veliko olakšanje" i da su u francuskoj televiziji to saznali preko kolega u Avganistanu. Francuske vlasti, međutim, apelovale na diskreciju i odbile da komentarišu da li je bilo kontakta sa otmičarima.

Saopšteno je samo da su dvojica novinara Frans troa nestala na putu ka oblasti Kapisa, istočno od Kabula.

Francuski vojnici u toj oblasti učestvuju, u okviru snaga NATO-a, u borbama protiv talibana i drugih pobunjenika. Broj otmica novinara u Avaganistanu se povećao u poslednje tri godine. Organizacija Reporteri bez granica je saopštila da je u toj zemlji samo u 2009. oteto devet novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: