Dačić: Pola klubova vodi mafija

Ministar Ivica Dačić ocenio je da je svaki kriminalac u Srbiji imao po jedan ili više klubova i upitao kako onda očekivati da navijači budu bolji od uprava.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

09:39

Default images

“Danas se ne zna čiji su klubovi. Pre početka ovog prvenstva hteo sam da održim sastanak predsednika klubova, ali kad sam video ko sve treba da dođe na taj sastanak, otkazao sam ga. Pola njih je u beloj knjizi organizovanog kriminala. Hoćemo li takve uprave klubova ili one koje bi imale društveni ili državni uticaj?” rekao je ministar policije Dačić.

Govoreći o tome da li poznaje neke od vođa navijača, ministar policije je u intervjuu za “Alo" naveo da je poznavao neke od njih, ali da bez obzira na poznanstvo niko kod njega nema privilegiju.

“Ne mogu da kažem da poznajem vođe navijača. Ja ih jesam poznavao, ali to je bilo pre više od 10 i 15 godina. Treba znati protiv čega se mi ovde borimo. Ne treba nam borba protiv navijača, već huligana i kriminalaca. Na ulici više ne znate kome smete da pružite ruku. Nemam kompjuter u glavi da znam da li je neko počinio neko krivično delo ili prekršaj, pa da mogu da mu pružim ruku. Kod mene niko nema privilegiju”, istakao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je kod njega dolazio Vladan Lukić iz Crvene zvezde i tražio da neko iz SPS-a bude predložen u upravu kluba da bi pomogao klubu.

Prema njegovim rečima, SPS nema nikakav interes da funkcioneri te partije budu u upravama klubova.

“Šta je naš interes da neko bude u upravi kluba? Bio sam predsednik klubova i znam da ne postoji nikakva korist već samo obaveze”, rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: