Avganistan: Poginulo pet Kanađana

Jedna kanadska novinarka i četiri vojnika ubijeni su u blizini Kandahara u Avganistanu, kada je njihovo vozilo naišlo na bombu na putu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.12.2009.

08:11

Default images

U toj eksploziji, do koje je došlo na oko četiri kilometra od grada Kandahara, povređeno je nekoliko Kanađana, objavljeno je na internet stranici kanadskog ministarstva odbrane. U Avganistanu je raspoređeno oko 2.800 kanadskih vojnika.

Svi ubijeni stradali su od eksplozivne naprave koju su talibani postavili na naoko sigurnom patrolnom putu. Od početka angažovanja u avganistanskom ratu 2002. godine stradalo je 138 pripadnika kanadskih oružanih snaga.

Generalštab kanadske vojske zatražio je u novembru od oficira u Avganistanu da počnu pripreme za povlačenje trupa, predviđeno za 2011. godinu, navodeći da će za to biti potrebno više meseci.

Reporterka iz Kalgarija Mišel Lang (34) prva je žrtva među mnogobrojnim pripadnicima kanadskih medija koji se neprekidno smenjuju izveštavajući o aktivnostima kanadskog kontinenta u južnom Avganistanu.

Ona je u toj zemlji boravila tek dve sedmice i trebalo je da ostane još tri u januaru.

Pišući za matični dnevni list "Kalgari herald" Mišel Lang je 2008. godine dobila nacionalnu kanadsku novinarsku nagradu za seriju reportaža o zdravstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: