Nekima je već 2010. godina

U pojedinim delovima sveta Nova godina već je dočekana. U Australiji je već 2010. godina. Nova godina, pre Evrope i Amerike, stiže u Aziju.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

14:52

Default images

Nekoliko miliona Australijanaca već je dočekalo na ulicama, trgovima i plažama, uz spektakularne vatromete, Novu 2010. godinu. Proslava Nove godine zatim sledi širom Azije, pre nego što slavlje krene prema Evropi i Americi. Iako su Novu godinu prvi dočekali stanovnici Novog Zelanda, Sidnej, u Australiji, je prvi milionski grad na svetu koji je dočekao Novu godinu.

Više od milion stanovnika Sidneja na ulici je, uz muziku, vatromet i buku koju proizvode zviždaljkama i trubama, ispratilo staru godinu.

Preko 4.000 vlasnika ukotvilo je u luci tog velegrada svoje čamce kako bi prisustvovali spektakularnom vatrometu.

Mnogi entuzijasti proveli su noć između srede i četvrtka pod vedrim nebom čekajući s nestrpljenjem da vide 100.000 raketa, kometa i zvezda padalica ispaljenih sa 112 mesta.

Za vatromet u sidnejskoj luci gradske vlasti potrošile su više od 230 000 američkih dolara, što su mnogi Australijanci zamerili podsećajući da se država još oporavlja od ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: