Tirk: Stalna podrška Srbiji u EU

Predsednik Slovenije Danilo Tirk kaže da je njegova zemlja stalno među onim državama koje podržavaju brži ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 31.12.2009.

20:50

Default images

Tirk je, u intervjuu NIN-u, rekao da je Srbija u mnogim pogledima veoma razvijena i da joj za prilagođavanje pravnog i administrativnog sistema sa evropskim, neće biti potrebna pomoć, kao nekim drugim državama.

"Jedan od uslova za članstvo je saradnja sa Tribunalom. Ohrabruje to što je izveštaj tužioca Serža Bramerca pokazao da je saradnja Srbije sa Tužilaštvom veoma dobra. Nadamo se da će tako ostati i da pitanje saradnje sa sudom neće opterećivati približavanje Srbije EU", ocenio je Tirk.

U Sloveniji, dodao je on, razumemo osetljivost pitanja Kosova, ali mi smo priznali Kosovo i uspostavili diplomatske odnose.

"Verujem, da će u budućnosti, kada se poboljšaju odnosi u regionu Jugoistočne Evrope, biti moguće pronaći nove oblike saradnje i koegzistencije za sve države u toj oblasti i da će se stepen osetljivosti tog pitanja smanjiti", zaključio je Tirk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: