Vujanović: 2010. kandidati za EU

Crnogorski predsednik Filip Vujanović ocenjuje da je za Crnu Goru "realno" da do kraja 2010. dobije status kandidata za članstvo u EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.12.2009.

17:28

Default images

Vujanović je u novogodišnjoj poruci građanima poručio da u narednoj godini očekuje "obimne" investicije, rast zaposlenosti, posebno na severu i "obnovu" bankarske podrške privredi.

"Sve ovo je primarna odgovornost države, ali se jednako podrazumeva podrška ukupnog društva, posebno političkog, koje te opšte ciljeve treba da pretpostavi političkim razlikama", rekao je crnogorski predsednik.

Crnogorski predsednik smatra da "su realne šanse" da Crna Gora, koja je krajem 2008. zatražila status kandidata u EU, postane kandidat za članstvo do kraja 2010.

Dobijanje Akcionog plana za članstvo u NATO, po rečima Vujanovića, mora se iskoristiti za to da Crna Gora postane punopravni član Alijanse, ali i da vlast uveri građane da je to njihova primarna potreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: