Vrhovni sud odbio žalbe o Rodiću

Vrhovni sud odbio je žalbe okružnog javnog tužioca u Beogradu, osnivača više listova Radisava Rodića i njegovog branioca, zbog produženja pritvora Rodiću.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.12.2009.

18:27

Default images

Vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu odlučilo je 27. decembra da Rodić ostane u pritvoru još mesec dana, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke koji nisu saslušani u istrazi. Portparolka tog suda Ivana Ramić tada je kazala Tanjugu da je Rodiću pritvor produžen pošto je tužilaštvo nedavno predložilo saslušanje još dva svedoka.

Prema oceni Vrhovnog suda, postoje "osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati dalji tok krivičnog postupka uticanjem na svedoke koji još nisu saslušani, a čije saslušanje je predložio okružni javni tužilac u Beogradu".

Pokretač dnevnih novina "Glas javnosti" i "Kurir" i nedeljnika "Grom" i "Stil" uhapšen je 27. oktobra.

Rodića su, kako je tada saopšteno, priveli na informativni razgovor pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Okružnog tužilaštva u Beogradu.

To tužilaštvo podnelo je 18. septembra protiv Rodića Okružnom sudu zahtev za sprovođenje istrage, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

On je osumnjičen da je s lažnom dokumentacijom podigao kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 miliona dinara.

Tužilaštvo je, takođe, tada saopštilo da je upotrebom lažne dokumentacije podignut kredit od Komercijalne banke koji kasnije nije vraćen i za koji je banka oštećena.

Rodić je osumnjičen da je kao vlasnik više firmi utajio porez u iznosu od 203,3 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: