Radnice "Raške" opet u štrajku

Radnice Trikotaže "Raška" ponovo su stupile u štrajk glađu, kako bi dobile novac koji im pripada po socijalnom programu.

Izvor: FoNet

Utorak, 29.12.2009.

12:49

Default images

One traže da dobiju novac koji je Ministarstvo ekonomije uplatilokao deo socijalnog programa i da nadležni državni organi utvrde ko je uzeo taj novac. Radnice su posle 19 dana gladovanja, 25. decembra, privremeno obustavile štrajk glađu na molbu glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

"Opet smo stupile u štrajk glađu. Nije ispunjeno ono što tražimo, nije nam uplaćen socijalni program. Nemam pravo na lečenje, nemam platu, nemam ništa", rekla je Jasminka Milutinović.

Deset radnica Trikotaže štrajkuje od 1. decembra u prostorijama Udruženja tekstilnih radnika.

Krivična prijava protiv lica, osumnjičenih da su otuđila socijalni program, iz policije je predata Okružnom tužilaštvu gde se navodno zagubila.

Ministarstvo ekonomije podnelo je zahtev Ministarstvu finansija, Odseku budžetske komisije, da ispita sve nepravilnosti pri trošenju budžetskih sredstava u iznosu od 26,7 miliona dinara, koje radnici Trikotaže nisu dobili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: