Optužbe za prodaju droge na lecima

Na ulicama Negotina pojavio se letak sa imenima osoba za koje se tvrdi da su prodavci droge. U policiji kažu da su im ljudi sa tog spiska poznati od ranije.

Izvor: B92

Subota, 26.12.2009.

23:13

Default images

U Negotinu se poslednjih dana pojavio letak sa imenima 24 osoba za koje se tvrdi da se bave preprodajom droge i mestima na kojima se, kako tvrde autori, prodaje droga u tom gradu. Kao autor letka potpisana je nevladina organizacija “Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko dilera“.

U Negotinskoj policiji kažu da su neke od osoba sa spiska pritvorene pre pojave letka u javnosti.

Letak na kojem se nalazi spisak sa više od 20 imena ljudi, a za koje potpisnici letka - “Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko dilera” - tvrde da se bave preprodojamo narkotika u ovom gradu, pojavili su se pre nekoliko dana širom Negotina.

Članovi ove nevladine organizacije koji ne žele da se pojavljuju u javnosti pozivaju i svoje sugrađane da se aktivno uključe u borbu protiv narkomanije.

Komandir Policijske stanice Negotin Mića Dženovljanović kaže da je policija upoznata sa svim dešavanjima u gradu.

“Sva ova lica koja su spomenuta su policiji svakako poznata, ono što ne stoji u ovom pamfletu jeste da je jedan broj imena sa tog spiska već lišen slobode tokom ove godine. Znači, u ranijem periodu, a jedan broj lica je lišen slobode neposredno nakon što je došlo do rasturanja ovog pamfleta”, kaže on.

U Policijskoj stanici Negotin evidentirano je oko 200 zavisnika koji su izvršili neko krivično delo, ali se pretpostavlja da je ukupan broj zavisnika mnogo veći.

Građani Negotina kažu da su videli letak i slažu se da je narkomanija jedan od najvećih problema u ovom gradu:

“Narkomana ima. Ja mislim da Negotin prednjači u ovoj Timočkoj krajini.”

“Ja sam čak upoznat i čuo sam da u Velikom Jasiku ima registrovanih 25.”

“Verujte da ima previše narkomana.”

“Zaista ih ima mnogo.”

“Crna tačka na karti Srbije. Ima ih sigurno.Ja pouzdano ne znam koji su, znam ljude iz viđenja priče itd. A sigurno da ih ima.”

U prethodnih nekoliko meseci negotinska policija uhapsila je 13 osoba i podnela 30 krivičnih prijava protiv 25 osoba zbog sumnje da su trgovali drogom.

Među njima su i četiri osobe čija su imena navedena u letku, a u kojem piše i to da spisak nije konačan i da će se uskoro pojaviti novi letak sa novim imenima osoba za koje se takođe sumnja da su upletena u prodaju narkotika u Negotinskom kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: