Ljajić: Održaću reč

Koordinator Akcionog tima za hapšenje haških begunaca Rasim Ljajić kaže da ne namerava da odustane od ostavke na tu funkciju ako Ratko Mladić ne bude uhapšen.

Izvor: FoNet

Subota, 26.12.2009.

18:09

Default images

"Dao sam reč i od te odluke ne nameravanm odustati uprkos tome što je ovo bila najuspešnija godina u saradnji Srbije s Hagom. Nemamo nijedan nerešen zahtev za dokumentaciju, svedoke ili pristup arhivima, uspostavljeno je poverenje uzmeđu Haškog tužilaštva i naših službi bezbednosti", rekao je Ljajić za “Dnevni avaz“.

Ljajić je rekao da je uverenje da će Mladić do kraja ove godine biti uhapšen temeljio u promeni političke klime, daleko većoj odlučnosti s kojom se ušlo u potragu za beguncima i na osnovu hapšenja Radovana Karadžića.

"Uz to, pokazana je visoka profesionalnost u operativnim aktivnostima, veliki broj informacija i dojava ukazivao je na promenu ukupnog društvenog ambijenta... Nažalost, sve to nije bilo dovoljno da se ova priča završi do kraja ove godine", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je rekonstrukcija Mladićevog kretanja napravljena do februara 2006. godine, kada se skrivao po Srbiji.

"Naravno, postoje i brojne informacije koje nikada nisu stopostotno potvrđene, uvek imate anonimnih dojava ili informacija koje naše službe proveravaju. Ali, one nisu dale rezultat koji smo očekivali", rekao je Ljajić.

Ljajić je potvrdio da će ostati na poziciji predsednika Saveta za saradnju s Tribunalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: