Radnice "Raške" i dalje u štrajku

Treba naći rešenje i utvrditi odgovornost za problem u Trikotaži "Raška", čije radnice štrajkuju glađu već 19. dan, kaže zamenica ombudsmana Zorica Mršević.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

22:00

Default images

U Novom Pazaru radnice trikotaže "Raška" štrajkuju glađu već 19. dan. Zamenica ombudsmana Zorica Mršević obišla je radnice i izjavila da što pre treba naći rešenje da se radnicama isplati otpremnina, ali i utvrditi odgovornost, jer odgovorni imaju ime i prezime.

Mrševićeva je pozvala pravosuđe i policiju da podnesu krivične prijave protiv odgovornih za nestanak otpremnine za desetak radnica Trikotaže "Raška".

Zamenica ombudsmana kaže da su radnice na ivici života, ali one poručuju da ne odustaju od zahteva i štrajka glađu.

Podsetimo, radnice su se i ranije bezuspešno obraćale policiji i tužilaštvu, tražile isplatu otpremnina, koju je država u okviru socijalnog programa obezbedila, uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i povezivanje radnog staža od 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: