NUNS dodelio pomoć novinarima

Upravni odbor Fonda NUNS-a za edukaciju i pomoć novinarima i medijima dodelio je prve pomoći novinarima koji su podneli zahtev za pomoć.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

16:00

Default images

Odlukom UO Fonda dodeljene su tri nepovratne pomoći – od po 30.000, 35.000 i 40.000 dinara - i odobrena jedna beskamatna pozajmica od 50.000 dinara. NUNS je osnovao Fond zbog pomoći novinarima i redakcijama koji svoj rad zasnivaju na nezavisnom, istraživačkom i profesionalnom novinarstvu.

Fond se finansira donacijama i poziva sve kompanije, preduzeća i pojedince da prilozima pomognu njegovo delovanje.

Pravilima Fonda predviđena je bespovratna pomoć najugroženijim novinarima u slučaju teške bolesti, smrti u porodici i ostanka bez posla, kao i beskamatne pozajmice novinarima u velikim materijalnim poteškoćama, ali i za stručno usavršavanje.

Predviđena je i pomoć redakcijama čije su poslovanje i razvoj ugroženi materijalnom krizom. Osim pomoći iz sredstava Fonda, članovi preko Fonda mogu aplicirati i za povoljne kredite kod partnerske banke Inteza.

Član Fonda mogu biti novinar pojedinac ili redakcija-medij. Preduslov za učlanjenje u Fond je prihvatanje i poštovanje Kodeksa novinara Srbije.

Uslov za novinara je da je član NUNS-a, bez obzira na to da li radi u privatnom ili državnom mediju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: