Komisija ispituje prinudno sletanje

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da je formirana komisija koja će ispitati šta se dogodilo sa avionom "Jata", koji je prinudno sleteo u Sofiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.12.2009.

14:19

Default images

Mrkonjić kaže da je pilot uradio sve što je mogao, da se slučaj ispituje, kao i svi tehnički detalji s tim u vezi. Potkomitet za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštio je u ponedeljak da je "Jatov" avion boing 737, koji je u nedelju prinudno sleteo u Sofiju, pre leta iz Beograda za Istanbul pregledan i da je utvrđeno da je bio tehnički ispravan.

Na vanrednoj sednici, kojoj je predsedavao predsednik Potkomiteta za bezbednost vazdušnog saobraćaja Ministarstva infrastrukture, utvrđeno je da je na polovini puta između Sofije i Istanbula, u fazi inicijalnog snižavanja visine, došlo do vibracija i neuobičajenog zvuka na desnom motoru, a da je pilot postupio po propisanoj proceduri.

Na preostalom delu puta ka Istanbulu, kao i na aerodromu, meteorološka situacija bila je nepovoljna i zbog mogućeg ponavljanja problema na motoru letačka posada je odlučila da se vrati u Sofiju, gde su vremenski uslovi za sletanje bili povoljniji.

Posada je obavestila putnike da će iz tehničkog razloga, umesto u Istanbul, avion sleteti u Sofiju, a sletanje je obavljeno potpuno normalno i bez zahteva posade za asistencijom službi za vanredne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: