Jat: Direktori bez diploma

Inspekcija rada utvrdila je da su dva izvršna direktora u kompaniji “Jat ervejz“ na te funkcije, protivno pravilima, postavljena uz srednje stručno obrazovanje.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

19:40

Default images

Kako je agenciji Beta rekao pomoćnik direktora Inspektorata za rad Saša Perišić izvršni direktori za finansije i ekonomske poslove kao i za informacione i komunikacione tehnologije postavljeni su na te funkcije iako nemaju visoko obrazovanje, što je za te pozicije propisano Pravilnikom o sistematizaciji i organizaciji poslova.

"Danas ili sutra inpektori će opet otići u ’Jat’ i od nadležnih zatražiti da se ili izmeni pravilnik, ili da se dva izvršna direktora rasporede na druga radna mesta u skladu sa njihovim obraozovanjem. Rok za ispravljanje takve nepravilnosti biće 15 dana", kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima Inspektorat za rad nadzor u “Jatu“ obavio je po anonimnoj prijavi iz te kompanije.

Generalni direktor aviokompanije “Jat ervejza“ Srđan Radovanović potrvdio je nedavno da je za izvršnog direktora za finansije postavio Petra Damnjanovića koji nema fakultetsko obrazovanje.

"Ja sam tražio onoga ko je kompetentan i u koga imam poverenja. Uz njegovu pomoć upravo radimo konsolidaciju kompletnog novca ’Jata’, koji je razvučen na više od 40 računa po čelom svetu", kazao je Radovanović.

Radovanović je ocenio da je za taj posao potreban finansijski stručnjak, čovek koji je odlučan, odgovoran i koji ima znanja naglašavajući da je Petar Damnjanović taj.

Generalni direktor “Jat ervejza“ je kazao da Damnjanović ima platu od 220 000 dinara, ali je naglasio da je to bruto iznos zarade sa porezima i doprinosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: