Homen: Šilerova za stanicu policije

Plac u Šilerovoj ulici, koji je oduzet od naslednika vođa "zemunskog klana", biće Policijskoj upavi Zemun, za izgradnju nove policijske stanice.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

19:40

Default images

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen je rekao Tanjugu da je Vlada Srbije pripremila predlog zaključka kojim će trajno oduzeta imovina "zemunskom klanu" - plac vredan 1,2 miliona evra, na kome treba da se izgradi policijska stanica - u četvrtak biti predata Policijskoj upravi u Zemunu.

Prema njegovim rečima, zaključak bi trebalo da bude usvojen na sednici Vlade u četvrtak.

"Mislim da je to pravi korak i pokazatelj onoga što je dugo najavljivano - da će konačno kriminalci, odnosno organizovani kriminal sam finansirati borbu protiv kriminala", istakao je Homen.

Prema njegovim rečima, ovo je prvo trajno oduzimanje nepokretnosti u Srbiji od početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, 1. marta ove godine.

Vrhovni sud Srbije je, početkom decembra, odbio kao neosnovane žalbe naslednika vođa "zemunskog klana", Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, i potvrdio odluku Specijalnog suda u Beogradu kojom im je trajno oduzet plac od 20 ari u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: