Skup o korporativnoj odgovornosti

U Beogradu je održana konferencija o korporativnoj društvenoj odgovornosti, na kojoj je istaknut značaj podrške države i društva takvom poslovanju kompanija.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

17:35

Default images

Edukacija ljudi za društveno odgovorno poslovanje i veće angažovanje države na donošenju fiskalnih mera, neki su od preduslova za uspešnost takvog koncepta privređivanja, ocenili su učesnici konferencije u hotelu “Hajat”.

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Nevena Karanović navela je da je korporativna odgovornost kompanija, kada je reč o zdravstvu, dostigla određeni nivo, naročito kada je reč o podizanju svesti o neophodnosti očuvanja zdravlja i dijagnostičkog pregleda, gde su se uključila brojna preduzeća.

Direktor za društvenu korporativnu odgovornost B92 Gordan Paunović ocenio je da u Srbiji nije dovoljno prepoznatljiv taj koncept, kao i da ga često građani zamenjuju sa marketinškim nastupom firme ili sponzorstvom.

Društveno odgovorno poslovanje podrazumeva da kompanija nešto dobro čini za zajednicu, što joj se vraća kroz povećanje rejtinga i prepoznatljivost brenda, kao i kroz povećanje vrednosti kapitala i njenog poslovnog učinka, rekao je Paunović na skupu održanom u organizaciji lista "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: