Dulić: Prepoznat klimatski problem

Uspeh samita u Kopenhagenu je u tome što su države priznale da postoji globalni problem izazvan klimatskim promenama, kaže ministar ekologije Oliver Dulić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

12:00

Default images

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, gostujući u emisiji "Kažiprst" na RTV B92, izjavio je da se na upravo završenom samitu o klimatskim promenama došlo do dokumenta koji otvara prostor za nove pregovore i da je postignut dogovor SAD, EU, Kine i zemalja u razvoju o kosturu novog sporazuma koji će zameniti prozokol iz Kjota 2012.

Za bolju životnu sredinu potrebno je više novca, bolja komunalna infrastruktura i drukčija svest, ocenio je ministar Dulić.

On je naveo da je 0,3 odsto sredstava bruto nacionalnog dohotka za životnu sredinu malo u odnosu na evropski prosek od 1,5 procenata, ali da je Ministarstvo dobilo "isto onoliko malo koliko je dobio i svako drugi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: