Stranke spremaju nove kadrove

U mnogim strankama Srbije spremaju se kadrovske promene zbog loših rezultata ili redovnih partijskih izbora, pišu “Novosti”.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 21.12.2009.

00:59

Default images

Mnoge političke stranke, kako pišu “Novosti“, uveliko spremaju ili već diskretno sprovode kadrovske rokade. Nova lica očekuju se prvo u G17 plus. Lider te stranke Mlađan Dinkić odreći će se svih onih koji preko stranke ostvaruju ličnu korist.

Željko Ivanji, šef disciplinske komisije G17 plus, najavljuje da će ta stranka uskoro da napravi presek na osnovu kojeg će se utvrditi ko od članova stranke gde radi, na kojoj je poziciji i kako je do nje došao.

“Nećemo dozvoliti da ljudi koji su neprimetni u stranci koriste naše ime za unapređenje karijere“, poručuje on.

Ivanji kaže da je do sada 28 funkcionera uhvaćeno u sukobu interesa i da su svi morali da podnesu ostavke na jednu od funkcija - i svi su odabrali članstvo u partiji.

Kod radikala, s druge strane, dolazi do tihe kadrovske pretumbacije – mladi Šešešljevi miljenici sele se u prve redove u Skupštini.

“Dogovor je da forsiramo mlađe i ponosni smo na njih, ali tu nema nikakvog generacijskog sukoba“, obrazlaže Vjerica Radeta iz SRS-a.

Sledeća godina je izborna za demokrate, a nakon poruke predsednika Borisa Tadića da nikome nisu "zakovane" funkcije, moguća su i nova lica u rukovodstvu te stranke.

Portparolka demokrata Jelena Trivan kaže da će izborna skupština biti održana do kraja naredne godine, ali da je još nezahvalno davati prognoze. “Svi koju budu kandidovani moraju da prođu izborni proces“, kaže ona.

StranačkI izbori očekuju i socijaliste. Njihov lider Ivica Dačić zatražio je da se mlađima otvore vrata.

Šef Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić kaže da će se socijalisti na predstojećem kongresu truditi da programski i organizaciono modernizuju partiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: