Konačna presuda za Ibarsku

Vrhovni sud Srbije potvrdio je presudu Miloradu Ulemeku Legiji i Radomiru Markoviću za ubistvo četiri člana SPO na Ibarskoj magistrali, saznaje "Blic".

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

00:50

Default images

Ovom odlukom koja će uskoro i zvanično biti objavljena, posle deset godina završeno je suđenje za ubistvo Veselina Boškovića (49), Vušura Rakočevića Vučka (32), Dragana Vušurevića Gagija (33) i Zvonka Osmajlića (38), kao i za pokušaj ubistva Vuka Draškovića 3. oktobra 1999. u ataru sela Petka na Ibarskoj magistrali.

Sedmočlano sudsko veće najviše sudske instance u Srbiji, kako saznaje “Blic“, potvrdilo je maksimalnu kaznu i naredniku JSO Nenadu Iliću Glavonji (33), koji je vozeći kamion "mercedes" inscenirao saobraćajnu nesreću i ubio četvoro ljudi, a Draškovića povredio.

Sedmočlano veće je odlučivalo i o kaznama ostalih okrivljenih, koje je prethodno petočlano veće Vrhovnog suda osudilo nakon što je otvorilo javnu raspravu.

To je bio prvi put da posle 30 godina Vrhovni sud otvara javnu raspravu o nekom predmetu, a presudu je izreklo 19. juna prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: