Odložena sednica MMF-a

Sednice Borda direktora MMF-a, na kojoj je trebalo da se odobri nova tranša aranžmana sa Srbijom, odložena je zbog nevremena koje vlada u Vašingtonu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.12.2009.

17:24

Default images

Kako je Tanjugu rečeno u beogradskoj kancelariji MMF-a, zbog velikog nevremena zatvoreno je sedište MMF-a u Vašingonu, a otkazana sednica Borda biće najverovatnije održana za jedan ili dva dana, odnosno, čim vremenske prilike to dozvole. MMF je trebalo danas da razmatra izveštaj o reviziji kreditnog stendbaj aranžmana sa Srbijom, u iznosu od 2,9 milijardi evra.

Prema sporazumu koji su Vlada Srbije i MMF postigli krajem oktobra, dogovoren je deficit budžeta od 3,5 odsto i rast privrede od 1,5 odsto BDP-a, produžavanje zamrzavanja plata u javnom sektoru i penzija u 2010. godini, početak reforme penzijskog sistema, pri čemu nije predviđeno uvođenje novih poreza.

Uslov za odobravanje revizije je bilo usvajanje predloga budžeta Srbije za 2010. godinu na sednici Vlade Srbije, što je u međuvremenu i učinjeno, a Skupština Srbije danas ga je većinom glasova usvojila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: