Ne odustaju od suđenja Polanskom

Apelacioni sud Kalifornije najavio je da neće odustati od suđenja poznatom režiseru Romanu Polanskom zbog seksualne afere koju je imao sa maloletnicom 1977.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

22:27

Default images

Kalifornijski drugostepeni sud je odbio zahtev rediteljevog advokata Čada Himela da odustane od "ekstremno ozbiljnih optužbi" u tom slučaju i pozvao strane da preduzmu mere "da se istraži i odgovori na optužbe", prenela je agencija Rojters.

Advokat Himel je u zahtevu ukazao na teške proceduralne greške koje je u tom predmetu svojevremeno napravio sudija Lorens Ritenbant u tom procesu.

Oskarovac Polanski nalazi se u kućnom pritvoru u Švajcarskoj od kada je uhapšen 26. septembra zbog optužbi iz 1977. godine za koje priznao svoju krivicu.

Rojters navodi da je ranije ove godine nadležni kalifornijski sud tražio njegovo izručenje, navodeći da sudija ne može da donese odluku dok je režiser odsutan iz sudnice i da Polanski mora da se vrati u SAD.

Njegovi advokati su podneli zahtev drugostepenom sudu da odustane od optužbi, ali je kalifornijski sud to odbio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: