I dalje protest stanovnika Ledina

Više desetina stanovnika naselja Ledine blokiralo je Surčinski put, zbog toga što već četvrti dan nemaju struju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

22:43

Default images

Kako kažu meštani Ledina, oko 70 kuća u tom naselju i dalje nema struju. Oni tvrde da su redovono predali dokumentaciju za legalizaciju svojih objekata i da žele da plaćaju sve račune. Poslednjih pet godina u zimskom periodu, naselje ostaje bez struje više sati, a neretko i po ceo dan.

"U ovim uslovima se ljudi ne dele na legalne ili nelegalne, jer ceo Beograd je nelegalan, i Kaluđerica i Altina i Plavi Horizonti i ne znam koliko već naselja ima. Ako treba, svako veče ćemo biti ovde, svako veče ćemo blokirati saobraćaj i neće imati privilegiju bukvalno niko, niko neće moći da prođe dokle god nam se ne obrati neko ko je nadležan za nas, da nam pomogne u ovom problemu”, kaže jedna od učesnica protesta.

I ova godina nije izuzetak, pa su meštani zabrinuti da će i ovu Novu godinu dočekati u mraku.

"Mi smo svi predali papire za legalizaciju, svi imamo telefonske brojeve, plaćamo PTT račune, uvode nam asfalt, plaćamo i vodu koju smo sami doveli, čak i te mreže koje koštaju po 20.000 evra po ulici smo sami finansirali, samo treba neko da nas spoji ali tu nastaje problemi, jer kažu jednostavno - vi ste nelegalni", objašnjava jedan od stanovnika Ledina.

Meštani iz ovog naselja smatraju da za njihove probleme niko ne mari i da su na poslednjem mestu u svim nadležnim institucijama.

Oni kažu da se sa Surčinskog puta neće pomeriti do jutra i da će svoj protest nastaviti i sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: