Đilas upozorava klubove

Klubovima čiji navijači nastave sa govorom mržnje biće zabranjeno da igraju u gradskim sportskim objektima, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2009.

22:07

Default images

Povodom pretnji sudovima, policiji i autorki “Insajdera“ sa sportskih tribina, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je upozorio košarkaške klubove Partizan i Crvenu zvezdu da će im zabraniti korišćenje sportskih objekata koji su u vlasništvu grada, ukoliko navijači nastave s govorom mržnje.

Gostujući u “Utisku nedelje“ na TV B92, Dragan Đilas je rekao da država mora da reši problem huligana koji sebe nazivaju navijačima i to konkretnim potezima, a ne samo deklarativnim osudama.

“Ja sam pre sedam dana poslao pismo i košarkaškom klubu Partizan ali i Zvezdi, da bude li se još jednom desilo da u gradskom objektu – a ‘Pionir’ je gradski objekat, nema ingerencije na fudbalskim stadionima, ovde imam – se budu pevale pesme u kome se neko vređa, u kojima je svaka druga reč polni organ, u kojima se nekom preti, neće više igrati u hali ‘Pionir’ dok sam ja gradonačelnik”, poručuje Đilas.

“Ja imam pravo na to. To je to što ja mogu konkretno da uradim, osim što pričam da ste u pravu. Puno pričam – nemamo rezultat”, podseća gradonačelnik.

“Dobio sam odgovor KK Partizan da su oni protiv toga da bilo ko bude vređan i da će učiniti sve da se takve scene ne ponove”, kaže on.

Đilas je rekao i da nijedan visoki funkcioner Demokratske stranke ne može istovremeno da bude u upravi sportskih kulubova.

Podsetimo, zbog sumnje da su bili u grupi koja je pretila autorki “Insajdera“ Brankici Stanković da će proći kao novinar Slavko Ćuruvija uhapšeno je šest osoba.

Međutim, prema istraživanju "Insajdera", protiv pojedinih vođa navijačkih grupa, u poslednjih nekoliko godina, podneto je više od stotinu krivičnih prijava za razna krivična dela.

Između ostalog, prijave su podnošene za ubistva, prodaju droge, nanošenje teških telesnih povreda, iznude, otmice, pljačku, pretnje klanjem, ubijanjem i silovanjem. Problem je što sudski postupci protiv njih nisu okončani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: