LDP: Budžet grada je reformski

Šef odborničke grupe LDP-a Skupštini Beograda Dejan Ranđić kaže da je budžet Beograda za 2010. godinu poslednja odbrana reformske politike Srbije.

Izvor: FoNet

Nedelja, 20.12.2009.

14:46

Default images

"Finansije u Beogradu pokazuju viziju razvoja i gradski budžet za 2010. godinu nije koalicioni račun kao republički, jer grad nije rezervoar za plaćanje lošeg poslovanja gradskih javnih preduzeća, nije i ne može da bude narodna kuhinja, servis ili investitor lošeg poslovanja gradskih preduzeća", rekao je Ranđić.

On je ocenio da za razliku od republičke skupštine, u Beogradu se ne ispostavlja koalicioni račun stranaka koje učestvuju u gradskoj vlasti.

"Gradski budžet za 2010. godinu neće biti uništen stranačkim zahtevima koji se ispostavljaju“, rekao je Ranđić

Ranđić je najavio da će LDP sledeće nedelje inicirati razgovore sa Ministarstvom finansija i Privrednom komorom Srbije kako bi se sprečile "negativne posledice" republičkog budžeta na Beograd.

"Beograd mora biti pokretač razvoja Srbije. Ne želimo da postanemo taoci loše politike na nivou republike", rekao je Ranđić.

Šef odborničke grupe LDP dodao je da beogradska javna preduzeća nisu gubitaši i da grad ne pokriva njihove gubitke nego da posluju pozitivno.

On je ocenio da je moguće smanjiti cenu nekih komunalnih usluga, onih preduzeća koja imaju veliki profit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: