Berluskoniju skočio rejting

Rejting italijanskog premijera Silvija Berluskonija ponovo je iznad 50 procenata posle napada u Milanu, pokazali su rezultati danas objavljene ankete.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.12.2009.

13:48

Default images

Berluskonija (73) je pre nedelju dana pogodio minijaturnom replikom Milanske katedrale duševni bolesnik Masimo Tartalja posle političkog skupa u Milanu. Povrede nanete Berluskoniju izazvale su talas saosećanja čak i među opozicionim glasačima, prenose mediji.

Anketa koju je sprovela italijanska agencija za istraživanje javnog mnjenja ISPO, a objavio italijanski dnevnik "Korijere dela Sera", pokazala je da se Berluskonijeva popularnost popela posle napada na 55,9 procenata, dok ga je sredinom novembra podržavalo svega 48,6 odsto građana Italije.

Ugledni istraživač javnog mnjenja Renato Manhajmer izjavio je da je popularnost Berluskonija porasla, uglavnom, kod mlađih glasača i katoličkih vernika.

Berluskoni je popravio rejting i kod glasača levo od centra, pa tako 17 procenata glasača ove političke orijentacije ima pozitivno mišljenje o italijanskom premijeru.

Napad na Berluskonija, izveden 13. decembra, šokirao je većinu Italijana, a njegove pristalice okrivile su za to klimu mržnje koja vlada u zemlji i česte napade na premijera.

Uprkos svemu, Italijanu su i dalje veoma podeljeni kada je reč o odnosu prema premijeru, pa su ankete sprovedene u nekoliko proteklih dana pokazale da je između 20 i 25 procenata građana pozdravilo napadača Tartalju, jer smatraju da je Berluskoni "opasnost za državu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: