Požega: Čudan slučaj izbora sudije

Bivšeg sudiju Opštinskog suda u Požegi Ljubišu Đurića, koji je preminuo pre dva meseca, Visoki savet sudstva izabrao je za sudiju u tom gradu, piše "Danas".

Izvor: Danas

Subota, 19.12.2009.

00:55

Default images

U požeškom sudu kažu da su bili iznenađeni kada su na spisku reizabranih sudija videli ime njihovog pokojnog kolege. Dosadašnji predsednik tog suda Vitomir Urošević, koji nije prošao reizbor, kaže da o smrti sudije Đurića nije obavestio Visoki savet sudstva, ali da je dopis o tome uputio Ministarstvu pravde.

"Kolega Đurić je iznenada preminuo, a konkurs na koji se prijavio bio je raspisan letos. Pošto ne postoji obaveza da Visoki savet sudstva obaveštavamo o tome kad neko umre ili se razboli, mi to nismo uradili", rekao je Urošević za "Danas“.

On je dodao da je o smrti sudije bilo obavešteno Ministarstvo pravde.

"Ministarstvu pravde upućivali smo zahteve za troškove njegove sahrane i taj novac je isplaćen. To ministarstvo i Visoki savet sudstva nalaze se u istoj zgradi u Nemanjinoj ulici u Beogradu i valjda bi trebalo da komuniciraju", poručuje Urošević.

S druge strane, prijatelji pokojnog Đurića ogorčeni su što se pojedini ljudi poigravaju tuđim osećanjima.

"Sudija Đurić nije bio bilo ko, pa da se ne zna da je preminuo pre skoro dva meseca i sramota je što se njegovo ime pojavljuje u medijima na spisku sudija koji su reizabrani“, kaže jedan od prijatelja pokojnog sudije.

Ljubiša Đurić iznenada je preminuo 28. oktobra. Poslednjih nekoliko godina bio je istražni sudija, pre toga i predsednik požeškog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: