Obama i Medvedev blizu dogovora

Američki predsednik Barak Obama i njegov ruski kolega Dmitrij Medvedev složili su se da su "prilično blizu" sporazuma o nuklearnom razoružanju.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

19:50

Default images

Oni su, posle sastanka na marginama međunarodne konferencije UN o klimatskim promenama u Kopenhageni, poručili da ostaje da se usaglase još neki "tehnički detalji".

"Prilično smo blizu dogovora", izjavio je Obama. On je zahvalio Medvedevu dodajući da je ruski predsednik "veoma efikasan partner".

Vašington i Moskva mesecima pregovaraju pokušavajući da pronađu kompromisno rešenje u cilju postizanja sporazuma o nuklearnom razoružanju koji bi trebalo da zameni dosadašnji sporazum START koji je prestao da važi 5. decembra.

"Ostaje da se utvrde tehnički detalji koji, s obzirom da je reč o veoma važnom dokumentu, moraju biti finalizovani", rekao je ruski predsednik o dodao da se nada da će to biti brzo urađeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: