Osuđeni za krađu nakita u Tokiju

Specijalni sud osudio je na ukupno 15 godina i deset meseci zatvora troje optuženih za pljačku nakita vrednog 1,8 milijardi dinara u Tokiju 5. marta 2004.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

15:12

Default images

Prvooptuženi Aleksandar Radulović osuđen je na ponovljenom suđenju na šest godina i devet meseci, a Đorđije Rašović na šest godina i tri meseca zatvora. Snežana Panajotović osuđena je na dve godine i 10 meseci.

Optuženi su obavezani da vrate jednu dijamantsku ogrlicu, dve dijamantske minđuše i sedam dijamantskih prstenova ili, ako to nije moguće, solidarno plate 3,5 milijardi jena u dinarskoj protivvrednosti, po kursu na dan pravosnažnosti presude.

Sudija Milena Rašić rekla je da su Radulović i Rašović 5. marta 2004. godine, uz upotrebu sile, opljačkali zlataru u Tokiju, a da im je pomagala Snežana Panajotović.

Sudija je dodala da je odluka o krivici zasnovana na delimičnom priznanju Snežane Panajotović i Radulovića.

Rašićeva je dodala da nema dokaza da su optuženi pripadali kriminalnoj grupi, kako je navedeno u optužnici.

Grupi je suđeno ponovo jer je Vrhovni sud Srbije 30. oktobra 2008. godine uvažio žalbe tužilaštva, optuženih i njihovih branilaca i ukinuo prvostepenu presudu Specijalnog suda izrečenu u oktobru 2007. godine.

Članovi kriminalne grupe osuđeni su tada na ukupno 16 godina i osam meseci zatvora.

Protiv državljanke Velike Britanije Doroti Fasoli Mej, koja je prema optužnici učestvovala u pljački, nije vođen krivični postupak, jer po zakonima Velike Britanije nije dozvoljeno izručenje njenih državljana drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: