Zajednička čestitka ministara

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Makedonije i Srbije uputili su zajedničku čestitku svojim građanima povodom ukidanja viza za putovanje u zemlje EU.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

14:49

Default images

Ispunjavanjem uslova EU koji se odnose na kontrolu granica, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje spoljnih odnosa i poštovanje osnovnih prava i sloboda građana, potvrdili smo jasnu pripadnost i određenje naših država prema evropskim integracijama, ističe se u čestitki.

Uvođenje bezviznog režima, koji 19. decembra stupa na snagu, smatramo snažnim podstrekom u približavanju zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Očekujemo da u što kraćem roku i građani Bosne i Hercegovine i Republike Albanije, takođe dobiju podršku Evropske unije u procesu liberalizacije viznog režima, i u tom smislu nudimo svu stručnu podršku.

Ukidanjem viza našim građanima je vraćeno pravo koje pripada ostalim građanima Evropske unije, omogućena sloboda kretanja i pripadanja evropskoj porodici.

Potvrđujemo rešenost da nastavimo sa razvojem svih vidova saradnje u regionu, u duhu dobrosusedskih odnosa, međusobnog uvažavanja i zajedničke odgovornosti za punu bezbednost naših građana, ističe se u čestitki ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: