Šutanovac: Vakcinacija u vojsci

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je da će svi pripadnici vojske morati da se vakcinišu protiv novog gripa.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

13:10

Default images

Vakcinisanje je važno, pogotovo u kopnenoj zoni bezbednostu, tamo gde smo najoperativniji sve vreme i gde svi moraju biti zdravi i zaštićeni, istakao je Šutanovac. Prema njegovim rečima, ako neko ne želi da se vakciniše "moraće da se o tome izjasni i biće promenjen".

"Ako postoji opasnost da neko zarazi celu četu, ili brigadu, onda je to rizik za celu državu i to je stvar gde stvarno nemamo pravo na emocije", rekao je on.

Ministar je dodao da je odluka da se pomeri decembraska klasa regruta za kraj januara, bila teška odluka koja je doneta na predlog Uprave vojske za zdravstvo, a dogodilo se da od posledice gripa i upale pluća umre jedan major, koji je bio je zdrav, ali nije želeo da se adekvatno i na vreme leči.

"Imam mnogo intervencija, ljudi žele po svaku cenu da idu u vojsku, ali ne smem da rizikujem - veliki rizik bi bio na meni, na svima nama, zato na prvom mestu nam je zdravlje", rekao je Šutanovac i ocenio predlog Uprave za zdravstvo "vrlo pozitivnim potezom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: