Suša i Zečević kandidati za RRA

Božidar Zečević i Gordana Suša su kandidati za jednog člana Saveta RRA, odlučio je Odbor Skupštine za kulturu i informisanje i odluku dostavio parlamentu.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.12.2009.

13:10

Default images

Zečevića su kandidovala profesionalna udruženja filmskih i dramskih umetnika i profesionalna udruženja kompozitora, a Sušu Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Pošto se novinarska udruženja nisu usaglasila oko jednog kandidata, već predložila dva (Suša i Branko Žujović), odbor je većinom glasova izabrao Sušu.

Zečević, filmski kritičar i teoretičar, dramski pisac, scenarist, reditelj i filmski pedagog, rođen je 1948. godine, diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti 1972. godine, a u bogatoj karijeri je bio i urednik nekoliko listova i voditelj u nekoliko televizijskih projekata.

Suša je rođena 1946. godine, a u dugoj karijeri je bila glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS-a, urednik lista "Naša borba", novinar "Borbe", glavni i odgovorni urednik i autor nekoliko televizijskih emisija, kolumnista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: