Tadić: Sutra odluka o kandidaturi

Vlada Srbije će u subotu doneti odluku kada će biti podneta kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj unij, kaže predsednik Tadić.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

13:03

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji predvodi državnu delegaciju na završnom delu Konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama u Kopenhagenu, izjavio je da će sutra prisustvovati toj sednici Vlade, i da će podneti izveštaj o razgovorima koje je prethodnih dana imao sa zvaničnicima evropskih država.

Tadić je naglasio da ne treba licitirati sa datumom podnošenja kandidature i da u ovom trenutku postoje razlozi za to i protiv tog čina.

"To treba da bude svrsishodno, odnosno onda kada ocenimo da će kandidatura imati povoljan odjek", rekao je Tadić.

"Logično je da sledeći korak bude podnošenje zahteva za kandidatutu. Taj put u EU treba što više ubrzati. Međutim, pitanje vremena nije najvažnije, već pitanje cilja - a to je punopravno članstvo u EU", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je ocenio da je ove godine došlo do velikog napretka na putu Srbije ka Evropskoj uniji, a ključno za evropski put Srbije bilo je formiranje Vlade između koalicija oko Demokratske stranke i stranaka okupljenih oko Socijalističke partije Srbije.

Dačić je naveo da evropske integracije nisu samo politička odluka, već da je u pitanje ispunjavanja standarda i kriterijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: