Pajtić: Definisati budžet pokrajine

Predsednik IV Vojvodine Bojan Pajtić kaže da će pokrajina sa Vladom morati da definiše koja se budžetska sredstva odnose na prenete nadležnosti Vojvodini.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

12:49

Default images

"Po zakonu treba da se prenesu i nadležnosti u oblasti finansija i u tom smislu pokrajina je spremna da da logističku i tehničku podršku predstavnicima Vlade Srbije, odnosno nadležnim ministarstvima kako bi taj posao bio što pre završen“, rekao je Pajtić.

On je dodao da je predlog pokrajinskog budžeta razvojni i štediljiv istakavši da su u njemu definisana dva osnovna cilja, podrška programima zapošljavanja i razvoja privrede koji će, kako je najavio, biti ostvarivani preko pokrajinskih fondova.

"Novim budžetom biće nastavljeno i finansiranje programa novih tehnologija, kao i onih investicija koje su preduslovi razvoju privrede Vojvodine“, rekao je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade je kao ključne projekte naveo izgradnju novog Žeželjevog mosta, radove na koridoru 10, izgradnju industrijskih zona po Vojvodini, nastavak radova na Urgentnom centru Kamenica II i druge objekte iz oblasti obrazovanja.

Upitan da li će u 2010. godini Vojvodina otvoriti predstavništvo u Briselu, on je ponovio stav da će se u taj proces ući kada Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

"Ne želimo to da učinimo pre pa da nam neko spočitava da smo otvorili instituciju koja više troši nego što zarađuje“, rekao je Pajtić i dodao da takvo predstavništvo u ovom trenutku ne bi bilo isplativo.

Pajtić je rekao i da „nema naznaka“ da neko od koalicionih partnera neće podržati budžet primetivši istovremeno da su svi sekretarijati nezadovoljni jer su im sredstva smanjena zbog svetske ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: